

Kwun Tong Government Secondary School Toastmasters Youth Leadership Programme 2018

The Second Meeting Date: 6 October 2018 (Saturday) Time: 10 a.m. – 12 noon Venue: Room 308 (Geography Room) Meeting Theme: Attitude is the key



Time	Event	Speaker Duration	
10:00	Get Together	Members & Guests 15 m	
10:15	Opening Remarks	Ivan Lui (VP YLP KTGSS)	2 mins
10:17	Toastmaster of the Meeting Introduction of the Meeting and Facilitators	Samuel Chan (President YLP KTGSS) 5 mins	
10:22	Word of Today: Considerate	Ada Luk2 mins(Chief Teacher Advisor)	
10:24	Workshop Overcome any stage fright	Mandy Kong 25 mins (CC CL Island TMC)	
10:49	Prepared Speech	Tobby To	3-4 mins
10:53	Table Topics x 6	Samuel Chan	12 mins
11:05	Break	/ 10 mins	
11:15	Table Topics Evaluation Odd Even	Tobby To Ivan Lui	5 mins
11:20	Speech Evaluation	Eric Wong, ACB ALS (HK Achievers TMC)	
11:22	Ah-Counter's Report	Gigi Tsang 2 mins Elisha Yeung	
11:24	Timer's Report	Alvin Choy 2 mins Eathan Ng	
11:26	Language Evaluator's Report	Ada Luk 5 mins (Chief Teacher Advisor)	
11:31	General Evaluator	Mary Low 10 mins (Northern Trust TMC)	
11:41	Appreciation and Closing Remarks	Ivan Lui (VP YLP KTGSS)	2 mins
11:43	Meeting Adjourned	Members & Guests	

What do we achieve in Toastmasters?

Joining the Youth Leadership Programme is a great way to enhance your skills in public speaking and leadership. It also offers you an opportunity to build your confidence and self-esteem. Before attending the YLP meetings, you have to prepare a speech and practise presenting it based on the skills you have learnt at the workshops. At the YLP meetings, apart from the prepared speech, you will also practise your 'quick thinking' skills during Table Topics sessions. To further enrich the learning experience, members will take turns to take up different roles, such as Timer, Ah-Counter and Evaluator.

Ret's learn, excel and have fun at YRR.

Prepared Speech Timing	Table Topics Timing	
Required: 3 to 4 minutes	Required: 1 to 1 minute 30 seconds	
Green: at 3 minutes	Green: at 1 minute	
Yellow: at 3 minutes 30 seconds	Yellow: at 1 minute 15 seconds	
Red : at 4 minutes. Signal remains displayed until the speech ends	Red: at 1 minute 30 seconds. Signal remains displayed until the speech ends	

Kwun Tong Government Secondary School Youth Leadership Programme 2018

Advisors	Executive Committee
Chief Teacher Advisor: Ms Luk Kit Yee Ada	President: Samuel Chan 4A
Teacher Advisor: Mr Ma Yuk Tong	Vice President: Ivan Lui 4A
	Secretary: Ivan Lui 4A
	Sergeant at Arms: Tobby To 2D

Schedule of Year 2018 - 2019

29 September	Demo meeting	10 November	Fifth meeting			
6 October	Second meeting	24 November	Sixth meeting			
13 October	Third meeting	1 December	Seventh meeting			
27 October	Fourth meeting	15 December	Speech Contest			